Vælg sted:
Global

Shire Global

Shire privatlivspolitik

Ikrafttrædelsesdato for nærværende privatlivspolitik:1. april 2017

Shire anerkender og respekterer individers ret til privatliv ved behandling af personoplysninger. Nærværende privatlivspolitik (”Politik”) forklarer, hvilke typer personoplysninger vi kan indsamle om dig, og hvordan vi bruger dem.

Dit privatliv er vigtigt for os. Hvis du har nogen spørgsmål angående Shires beskyttelse af dit privatliv, eller ønsker at få indsigt i eller korrigere personoplysninger, som Shire har indsamlet om dig, bedes du venligst kontakte os som beskrevet under afsnittet ”Kontaktoplysninger” nedenfor.

applicable organizationsAnvendelighed og organisationer omfattet af nærværende privatlivspolitik

Shire er en global koncern. Virksomheden Shire (“Shire, “vi, “os”, “vores”) omfatter moderselskabet – Shire plc – og dets associerede selskaber. Dit lokale selskabs kontaktoplysninger kan findes på Shires hjemmeside på http://www.shire.com/contact-us.

Nærværende Politik finder anvendelse på Shires hjemmesider, sociale medieplatforme, (mobil)applikationer, undersøgelser, patient- og professionelle sundhedsfaglige hjælpemidler, ligesom andre Shire-tjenester, der fremviser eller refererer til nærværende Politik (samlet ”Tjenester”). Enhver, der har adgang til, browser eller på anden måde bruger Tjenesterne, enten manuelt eller via et automatiseret udstyr eller program, skal betegnes som en “Bruger”.

Alle Brugere er bundet til vilkårene i nærværende Politik og til ethvert specifikt vilkår for brug i forbindelse med den anvendte Tjeneste. Din anvendelse af Shire-Tjenester betyder, at du samtykker til behandling af dine personoplysninger – herunder indsamling, brug og videregivelse – som beskrevet i nærværende Politik.

personaldatacollection Hvilke personoplysninger indsamler vi?

Shire indsamler personoplysninger for at operere effektivt og give dig de bedste oplevelser med vores Tjenester. Du giver nogle af personoplysningerne direkte til Shire gennem registreringer, applikationer og undersøgelser og i forbindelse med dine henvendelser. For eksempel kan du vælge at oplyse dit navn og dine kontaktoplysninger, helbredsoplysninger, forsikringsoplysninger og/eller økonomiske oplysninger i forbindelse med markedsføring, et patientassistance- eller hjælpeprogram eller et klinisk forsøg. Sundhedspersonale kan give personoplysninger i relation til deres speciale og professionelle tilknytning.

Vi kan også modtage personoplysninger om dig ved sporing at din interaktion med vores Tjenester – for eksempel ved brug af teknologier – fx cookies (se også afsnittet ”Webteknologier”).

Shire indhenter også personoplysninger fra tredjeparter (herunder andre selskaber). For eksempel kan vi bruge sådanne tredjeparters personoplysninger til at bekræfte kontaktoplysninger eller økonomiske oplysninger til at bekræfte sundhedspersoners autorisationer eller til bedre at kunne forstå dine interesser ved at sammenholde demografiske oplysninger med andre oplysninger, som du har givet.

personaldatause Hvordan bruger vi personoplysninger?

Shire anvender personoplysninger til en række grundlæggende formål: (1) til forretningsmæssige formål (marketing og salg, research og udvikling, patientstøtteprogrammer, donationer, sponsorater, kommunikation), (2) til administrative opgaver (finans og bogholderi, HR, forebyggende og undersøgende aktiviteter), (3) ledelsesmæssige opgaver (intern revision, kapitalforvaltning, system- og forretningskontrol), (4) i nødvendigt omfang til at beskytte Shire-medarbejdernes sundhed og sikkerhed samt efterleve juridiske krav og forpligtelser.

personaldatasharing Hvem deler vi personoplysninger med?

Vi deler dine personoplysninger med dit samtykke – eller hvis det er nødvendigt – for at gennemføre transaktioner eller yde tjenester, du har anmodet om eller bemyndiget. Vi deler også personoplysninger med Shire-kontrollerede selskaber og datterselskaber, med leverandører, der handler på vores vegne, når det kræves af lov eller for at efterleve juridiske forpligtelser, for at beskytte vores kunder, for at beskytte liv, for at sikre sikkerheden i vores Tjenester og for at beskytte Shires ejendom eller rettigheder.

personaldataprotection Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Vi har implementeret en række forskellige sikkerhedsteknologier og organisatoriske procedurer for at beskytte dine personoplysninger mod uautoriseret adgang, brug og videregivelse. Eksempelvis opbevarer vi dine personoplysninger i computersystemer, der har forskellige typer af tekniske og fysiske adgangskontroller – fx kryptering. Selvom Shire har implementeret kommercielt tilstrækkelige datasikkerhedskontroller, der lever op til branchestandarder, kan vi ikke garantere for sikkerheden af dine personoplysninger. Det er ligeledes vigtigt, at du husker at beskytte dig mod autoriseret adgang til dine kodeord, computer og mobile enheder mv. Hvis du har grund til at tro, at din interaktion med os ikke længere er sikker (hvis du eksempelvis mistænker uautoriseret adgang til en af dine konti), bedes du venligst kontakte os omgående som beskrevet under afsnittet ”Kontaktoplysninger” nedenfor.

personaldatastorage Hvor opbevarer og behandler vi personoplysninger?

Da Shire er en global organisation med aktiviteter i mange lande verden over, kan dine personoplysninger blive opbevaret og behandlet i hvilket som helst land, hvor vi enten har faciliteter eller tjenesteudbydere. Shire træffer rimelige foranstaltninger for at behandle personoplysninger i henhold til denne Politik samt gældende lovgivning.

personaldataretention Opbevaringsperiode/h3>

Shire opbevarer dine personoplysninger i den periode, der kræves for at opnå formålet med behandlingen som beskrevet i denne Politik, med mindre en længere opbevaringsperiode er påkrævet eller tilladt under gældende lovgivning.

personaldataaccess How you can access and control your personal data

Du har forskellige muligheder i forhold til de personoplysninger, som vi indsamler. Du kan vælge ikke at give samtykke til dele dine personoplysninger med Shire. Dette kan dog betyde, at du ikke har mulighed for (fuldt) at drage nytte af vores Tjenester, funktioner og tilbud. Shire imødekommer dine forespørgsler omkring, hvilke personoplysninger vi har indsamlet om dig. I tillæg hertil, har du ret til at anmode om at få berigtiget eller slettet personoplysninger, ligesom du har ret til at få fjernet personoplysninger hos tredjeparter, som vi samarbejder med. Du kan også kontakte den myndighed, der varetager tilsynet med overholdelse af persondatalovgivningen i din jurisdiktion, hvis du vil indgive en klage over behandlingen af dine personoplysninger.

Hvis du ønsker at anmode om berigtigelse eller sletning af de personoplysninger, du har delt med Shire, kan du kontakte os som beskrevet nedenfor under ”Kontaktoplysninger”. Vi vil besvare din henvendelse indenfor rimelig tid. Vi vil bestræbe os på at give dig adgang til dine personoplysninger, samt rette eller slette ukorrekte personoplysninger på din anmodning, med mindre personoplysningerne kræves opbevaret af lovgivning eller for Shire legitime forretningsformål.

children Børn

I nogle tilfælde kan vi indsamle personoplysninger om børn med samtykke fra en forælder eller værge for at kunne levere vores Tjenester – fx kliniske aktiviteter eller patientstøtteprogrammer, men vi indsamler normalt ikke data om børn, eller markedsfører mod børn. Hvis en forælder eller værge bliver gjort bekendt med, at hendes eller hans barn har givet os personoplysninger, bedes vedkommende kontakte os som beskrevet nedenfor under ”Kontaktoplysninger”. Vi vil træffe rimelige foranstaltninger for at slette sådanne personoplysninger fra vores databaser indenfor rimelig tid.

notification Notifikationsprocedurer

I tilfælde af at dine personoplysninger bliver tilgået, tabt eller stjålet af en uautoriseret tredjepart, vil Shire iværksætte en kommercielt rimelig indsats for at notificere dig i det omfang, det er påkrævet af lovgivningen, og videregive personoplysningerne som blev tilgået/videregivet til dig ved at bruge de kontaktoplysninger, du har givet os, eller på anden rimelig vis.

socialmedia Sociale netværk

Generelt er sociale netværk interaktive værktøjer, som gør det muligt for dig at interagere og dele information. Shire kan indsamle visse personoplysninger fra dig for at gøre det muligt for dig at bruge features på online sociale netværk. Shire kan også bruge disse værktøjer til at opslå eller dele personoplysninger med andre. Når du bruger sociale netværk, bør du være meget påpasselig med, hvilke personoplysninger du vælger at dele med andre. Shire udbyder meddelelser og andre Tjenester. Når du engagerer dig i sociale netværksaktiviteter, bør du ikke dele information om tredjeparter uden deres samtykke.

webtechnologyWeb, cookies og lignende teknologier

Shire bruger cookies (små tekstfiler placeret på din enhed) og lignende teknologier, direkte eller gennem tredjeparter for at kunne levere vores Tjenester og hjælpe med at indsamle oplysninger. Disse oplysninger giver blandt andet Shire adgang til; at gemme dine præferencer og indstillinger, at gøre det muligt for dig at logge ind på hjemmesider eller applikationer, at vise interesserebaserede reklamer, bekæmpe bedrageri, og analysere hvordan vores Tjenester performer.

Endvidere bruger Shire analyse-tjenester (fx Google Analytics) til at indsamle hjemmeside-analyser. Oplysningerne, som bliver genereret om hjemmesidebrug (herunder din forkortede IP-adresse), bliver transmitteret til disse analyse-tjenester. Disse oplysninger bruges til at evaluere besøgendes brug af hjemmesiden, udarbejde statistikrapporter på hjemmesideaktivitet og levere andre tjenester relateret til siden og internetbrugsaktiviteter.

Herudover kan vi samarbejde med tredjeparttjenesteudbydere om at udbyde annoncer om varer eller tjenester, som kan have din interesse, når du har adgang til og bruger vores Tjenester og tredjepartssider. Nogle af annoncerne om vores Tjenester eller om tredjeparter kan være personaliseret, hvilket betyder, at de er påtænkt at være relevante for dig, baseret på hvad vi, eller det online reklamenetværk, som udbyder annoncen, ved om dig eller din computers browse-aktivitet på både Tjenesten og tredjepartssider.

third-party-services Tjenester fra tredjeparter

Denne Politik adresserer ikke, og Shire er ikke ansvarlige for vilkårene for anvendelse, information eller behandling af personoplysninger fra nogen tredjeparter – herunder enhver tredjepart, som betjener en side eller tjeneste, som vores Shire-Tjeneste linker til. Inkluderingen af et link på Shire-Tjenesten forudsætter ikke vores eller vores associerede selskabers godkendelse af den linkede side eller tjeneste.

contact Kontaktoplysninger

Shire byder ethvert spørgsmål – eller kommentar – angående denne Politik eller dens implementering velkommen. Ethvert spørgsmål eller kommentar skal indsendes ved at bruge kontaktoplysningerne nedenfor. Vi vil gøre enhver rimelig bestræbelse på at løse eller adressere din henvendelse. Vær venligst opmærksom på, at e-mailkommunikation ikke altid er sikkert, så lad venligst være med at inkludere kreditkortsoplysninger eller andre følsomme oplysninger i dine e-mails til os.

Shire plc,
Head of Privacy,
300 Shire Way,
Lexington, MA 02421,
USA
Tlf: +1 (781) 482-9500 Shire Privacy Connect Line
e-mail: privacyconnect@shire.com

updates Opdatering af vores privatlivspolitik

Shire kan opdatere denne Politik til enhver tid. Tjek venligst denne Politik periodevis for ændringer. Hvis vi laver nogen ændringer, vil den opdaterede Politik blive slået op med en revideret ikrafttrædelsesdato. Vi opfordrer dig til periodevis at gennemgå denne side for de nyeste oplysninger om vores privatlivspraktikker.

Din fortsatte brug af vores Tjenester efter opslaget af ændringer til Politikken betyder, at du accepterer disse ændringer.

Information om cookies

Denne webside bruger cookies til at kortlægge, hvordan vores besøgende bruger websiden, og til at forbedre din oplevelse. Du kan altid slette cookies ved at redigere dine cookie-indstillinger i din webbrowser. Ved at fortsætte accepterer du, at vi bruger cookies. 
Læs mere